به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، برخی منابع داخلی عربستان گفتهاند که با افزایش فرار سربازان سعودی از مرزهای جنوبی، دولت این کشور اقدام به ارائه مشوقهای مالی و خدماتی برای کسانی که در مرزها حضور یابند، کرده است.
وبگاه مرآة الجزیره به نقل از این منابع نوشت که پس از حملات روزانه نیروهای یمنی و ناکامی ارتش سعودی در حفظ امنیت مرزها به خصوص در منطقه «نجران»، دولت این کشور ابتدا دست به مسلح کردن تروریستها و گسیل آنها به سمت مرز جنوبی زد و پس از مدتی با شکست این طرح شروع به فشار آوردن به اهالی نجران برای اعزام آنها به مناطق درگیری کرد و حال نیز مشوقهای مالی و حقوق ماهیانه را پیش کشیده است.
طبق این گزارش اداره گشتهای امنیتی در «نجران» شروع به تشویق و تحریک اقوام و نزدیکان نیروهای عضو این اداره کرده است تا در ازای پنج هزار ریال سعودی (۱۳۰۰ دلار) به صورت مازاد بر حقوق ماهیانه و همچنین پرداخت حقوق فوقالعاده، آنها را به مناطق مرزی بکشاند.
به گفته منابع عربستانی، بیشترین اعضای گشتهای امنیتی از قبائل «عتیبه»، «عنوز» و «قحاطین» هستند و دلیل تلاش وزارت کشور عربستان برای کشاندن مردم به نقاط مرزی این است که بسیاری از عناصر ارتش و گارد مرزی از مناطق درگیری فرار کرده و برخی نیز اقدام به خودزنی کردهاند تا از جنگ معاف شوند. برخی از نیروها نیز عامدانه دست به استعمال مواد مخدر میزنند تا به زندان بیفتند. برخی سرباز نیز بدهی خود را پرداخت نمیکنند تا دستگیر شوند اما به مصاف یمنیها در جنوب نروند و تمامی این اقدامات باعث شده تا ارتش سعودی با کمبود نیروها در مرزها مواجه شود.
کاروان ارتش سعودی که به دست نیروهای یمنی منهدم شده است.
مرآة الجزیره در ادامه نوشت که تلاش چندین باره نیروهای سعودی برای نفوذ به استان صعده یمن از طریق منطقه نجران با شکستهای فجیعی مواجه شده و تا کنون هزاران نفر از نیروهای ائتلاف سعودی کشته و زخمی شدهاند و این عملیاتها تأثیر منفی بر روحیه نیروهای سعودی گذاشته و مناطق مرزی به علت طبیعت کوهستانی که دارد بهترین فرصت را در اختیار نیروهای یمنی برای پیشبرد جنگ نا منظم قرار داده است.
وزارت دفاع عربستان سعودی نیز اعلام کرده است که ۷۵۸ نفر را برای عضویت در نیروی زمینی ارتش استخدام میکند اما استقبالی از این فرصت شغلی ایجاد شده تا کنون نشده است.
نکته قابل توجه اینکه ساکنان استانهای عربستان سعودی هم مرز با یمن از جمله «عسیر»، «جازان» و «نجران» در اصل یمنی و از قبائل این کشور هستند که ۸۰ سال پیش از سوی حکومت سعودی اشغال شدند و گاها رابطه خویشاوندی با قبائل داخل یمن دارند که این مسأله مهمی در عدم مشارکت اهالی این مناطق در جنگ علیه مردم یمن است.
تا کنون دولت سعودی هیچ آماری را از تعداد تلفات خود در مقابل یمنیها منتشر نکرده و اصولا اینگونه اخبار با سانسور و محافظهکاری بالایی مواجه است اما مرکز اطلاعرسانی «الاعلام الحربی» در ۱۷ خرداد گذشته اعلام کرد که طی هفتههای گذشته ۷۰ تن از نیروهای ارتش سعودی در مرز با یمن کشته شدهاند. (جزئیات بیشتر)
یورش ائتلاف سعودی به یمن که از ۶ فروردین سال ۱۳۹۴ آغاز شده تا کنون هیچ دستاوردی را برای عاملان حمله در پی نداشته است و با اینکه رهبری سعودی ادعای اتمام جنگ در عرض چند ماه و اشغال صنعاء پایتخت یمن را داشت، اما این جنگ با هزاران کشته و زخمی از غیرنظامیان بیش از چهار سال است که ادامه دارد.
منبع: فارس
انتهای پیام/
نظر شما